Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Balog Zoltán és Görgényi Ernő a Gyulai Várszínházról

Balog Zoltán és Görgényi Ernő a Gyulai Várszínházról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál ötvenedik jubileumi évadának ünnepélyes megnyitójára látogatott.

Balog Zoltán a színházi kultúra végvárának nevezte Gyulát, amit nem szabad feladni. A kormány célja a város kulturális gazdagságának megőrzése és fejlesztése, a Várszínház védelme a végeken.

Balog Zoltán

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál ötvenedik jubileumi évadának ünnepélyes megnyitójára látogatottGyula kulturális gazdagságáról szólva Balog Zoltán megjegyezte: az ország kultúrájának védelmében tölt be fontos szerepet. A kisváros egy izgalmas kultúrtáj az Alföldön, szellemi sokszínűsége az ország egészét gazdagítja. A miniszter beszédében méltatta Gyula szerepvállalását az országos kulturális rendezvények körében.

Görgényi Ernő,

 

Az ünnepélyes megnyitón Görgényi Ernő, Gyula polgármestere is beszédet mondottGörgényi Ernő, Gyula polgármestere ünnepi köszöntőjében méltatta a nagy elődöket, az alapító Miszlay Istvánt, aki Dubrovnik példájára alapozva eddig elő nem adott, vagy régen nem játszott történelmi darabokat mutatott be az indulás éveiben a Várszínházban, így Gyula azonnal az országos figyelem középpontjába került.MTI/EMMI/MConet