Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Dr. Görgényi Ernő a városi civil szervezetek támogatási pályázatairól

Dr. Görgényi Ernő a városi civil szervezetek támogatási pályázatairól
Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nemrég a város civil szervezeteinek támogatásáról tartott beszámolót a sajtó munkatársai előtt.

Dr. Görgényi Ernő,- Idén 5 millió forint volt a keretösszeg Gyulán e célra. Hányan pályáztak erre a támogatásra?

- A 351 Gyulai székhellyel rendelkező, működőként nyilvántartott civil szervezet közül 43 adta be pályázatát a június 17-i határidő lejárta előtt. 37 kapott támogatást, melynek összege 10 ezer forinttól 500 ezer forintig terjed.

- Mikre lehetett pályázni?
- Többek között lehetett önerő támogatásra, gyermek- és ifjúsági tábor szervezésének támogatására, pénzbeli működési támogatásra. A pályázat célja az olyan civil szervezetek támogatása volt, melyek a helyi közösség érdekeit és céljait szolgálják és a gyulai személyek széles körét érintik.

pénz


- A város maga is pályázott nemrég. mesélne erről?
- Az önkormányzat ez év áprilisában nyújtott be pályázatot a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Jókai u. 30. sz. alatti épülete felújítása kapcsán, mivel a műemléki épület több tekintetben is felújításra szorul. A Belügyminisztérium a pályázatot támogatásra érdemesnek találta, így már a közeljövőben megkezdődhetnek a felújítási munkálatok, és várhatóan másfél éven belül létrejöhet egy korszerű családsegítő helyiség.


-kt-