Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Fesztivál a kézműves sör jegyében

Fesztivál a kézműves sör jegyében
Jövő nyáron első alkalommal rendeznek kézműves sörfesztivált Gyulán. Varga Bora Tímea, aki a Gyulai Pálinkafesztiválnak is az egyik főszervezője is, elmondta: elsősorban a hazai kézműves sörfőzdéket szeretnék elhívni a rendezvényre, de igyekeznek a külföldi kis sörmanufaktúrákat is megszólítani. 
A fesztiválon versenyt is szeretnének hirdetni a kereskedelmi kisüzemi főzdék és a házi sörfőzők számára, de a határon túlról is várják a jelentkezőket. Magyarországon jelenleg egy nagyobb sörverseny létezik Miskolcon, de ott főként a nagyüzemi főzdék méretik meg magukat, itt kifejezetten a kézműves söröket bírálná el szakmai zsűri - mondta Varga Bora Tímea. A rendezvény fő célja a kisüzemi, kézműves és az otthoni sörfőzés népszerűsítése lesz, emellett országos szakmai konferenciát is kívánnak szervezni. 


Kézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáron  A kézműves sörök mellett a street food ételek állnak majd a fesztivál középpontjában



A kézműves sörök mellett a street food ételek állnak majd a fesztivál középpontjában, valamint kulturális programokat, koncerteket is szerveznek a négy nap során - tette hozzá. A gyulai önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ezért döntöttek úgy, hogy a békési fürdővárosban szerveznek jövőre egy új fesztivált - mondta. Az első Kézműves Sörfesztivál 2018. június 7-10. között lesz Gyulán.


MTI/T.D.