Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Folytatódik a járdarehabilitációs program

Folytatódik a járdarehabilitációs program
2,5 millió forintból újul meg a járda a Dobozi úton a Vasút utcától a Vörösmarty utcáig. A járdarehabilitációs program három évvel ezelőtt kezdődött Gyulán, a tervek szerint a jövőben is folytatják a felújítási munkálatokat.
A felújítási program Máriafalván és Szentpálfalván kezdődött, majd a Sarkadi úton körülbelül 7,5 millió forintos ráfordítással megújult a Hunyadi utcától a Garai utcáig tartó 1,2 kilométeres szakasz, jelenleg pedig a Vasút és Vörösmarty utcában 167 méteren zajlanak a munkálatok. Alt Nortbert alpolgármester elmondta, hogy a felújítás a biztonságos gyalagos közlekedés miatt volt indokolt, mivel a járda állapota az elmúlt években leromlott.


A Dobozi úton a Vasút utcától a Vörösmarty utcáig újul meg a járda Gyulán
A Dobozi úton a Vasút utcától a Vörösmarty utcáig újul meg a járda Gyulán


A felújítandó járdák főutak mellett vannak, így a terhelése is nagyobb. A korábbi járdalapos megoldás nem bizonyult hosszútávúnak, ezért stabil alapokkal rendelkező betonjárdát építettek és készítenek a területeken. Jövőre a Vörösmarty utcától a Bercsényi utcáig tartó szakasz újul meg, 2019-ben pedig a szemközti oldalon folytatódnak a munkálatok.

 
/T.D.