Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Görgényi Ernő: Informatikai infrastruktúra fejlesztés Gyulán

Görgényi Ernő: Informatikai infrastruktúra fejlesztés Gyulán
„A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című, TIOP 1.1.1-09/1 kódszámú pályázaton informatikai eszközöket nyert Gyula Városa, mint fenntartó. Erről tájékoztatott nemrég dr.Görgényi Ernő polgármester.

- Mennyi és milyen eszközről van szó?

pénz

- A pályázatnak köszönhetően 159 tanulói és 7 tanári laptoppal, tároló szerkényekkel, valamint digitális oktató programcsomagokkal és hálózati eszközökkel gazdagodtak a pályázatban résztvevő intézmények, mintegy 22 millió forint értékben.


- Mely intézmények részesültek támogatásban?
- A program keretében támogatásban részesül az Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium, valamint a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény három tagintézménye: a Bay Zoltán Általános Iskola, az Implom József Általános

görgényi

Iskola és az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola.


A középiskolában 3, az általános iskolákban 4 tanulócsoport diákjai kapnak lehetőséget arra, hogy a program megvalósítása során külön-külön eszköz használata segítségével sajátíthassák el az adott tanóra, adott tantárgy anyagát és fejleszthessék digitális írástudás kompetenciájukat. A pályázat megvalósításában résztvevő tanulócsoportok munkáját 1-1 bevont pedagógus, oktató irányító tevékenysége segíti Gyulán.


MCOnet-Kovács Tünde