Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Görgényi Ernő köszöntötte a gyulai Pálinka Világ-Kupa első nevezőit

Esemény időpontja: 2012. január 24. 21:03
Görgényi Ernő köszöntötte a gyulai Pálinka Világ-Kupa első nevezőit

2012. január 24-én beérkezett az első 13 versenypálinka Gyulára, az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupára (Gyula-Budapest), / I. Palinka, Fruit Distillery and Brandy World Cup (Gyula-Budapest) / benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre.  A versenyeket a XIII. Kisüsti Pálinkafesztivál keretein belül szervezik meg.


2012. április 20-21-22-én rendezik meg Gyulán, a 9 hektáros várkertben a XIII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivált, Kiállítást és Vásárt, ami a  látogatottságával nem csak az ország, de egyben a világ legnagyobb pálinkás (gyümölcspárlatos) rendezvénye!

 I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa

2012. január 24-én beérkezett az első 13 versenypálinka Gyulára, az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupára (Gyula-Budapest), / I. Palinka, Fruit Distillery and Brandy World Cup (Gyula-Budapest) / benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat VersenyreAz első  kereskedelmi nevező az Éden-tó Szeszfőzde Bt. Sarkadról, 12 mintával, az első bérfőzető pedig Anka János Mezőberényből kisüsti szőlőpálinkájával. A verseny tétje óriási, hiszen immáron a Pálinka Világ-kupa keretein belül választják ki Magyarország legjobb pálinkáját, amely megőrzendő nemzeti kincsként kerül be 2008 óta, Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba.

Az idei első nevezőt  Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere köszöntötte. A város első embere elmondta, hogy a rendezvény jótékony hatással van Gyulára turisztikai és mezőgazdasági szempontból is.

 Dr. Görgényi ErnőA verseny legfontosabb időpontjai:

Nevezési határidő: 2012. március 21. 24.00.

Az érzékszervi szakmai zsűrizés időpontja: 2012. április 02-03-04.

A zsűrizés nyilvános, minden érdeklődőt tisztelettel várunk Gyulára a D-Hotelbe.


-kt-