Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Hamarosan megkezdődik az Erkel Gimnázium kollégiumának felújítása

Hamarosan megkezdődik az Erkel Gimnázium kollégiumának felújítása
Az Erkel Ferenc gimnázium kollégiumának felújítása során esztétikailag és energetikailag is korszerűsítik az épületet - jelentette be dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.
Görgényi Ernő hangsúlyozta, évek óta törekszenek arra, hogy a szükséges korszerűsítéseket és felújításokat elvégezhessék. Az Erkel gimnáziumról szólva elmondta, hogy minden lehetőséget megragadtak a fejlesztésre, így többek között természettudományos labort is kialakítottak 320 millió forintból, vlamint napelemeket telepítettek a tetőre.


Hamarosan megkezdődik az Erkel Gimnázium kollégiumának felújítása   Hamarosan megkezdődik az Erkel Gimnázium kollégiumának felújítása


 
A kollégium rossz állapota már régóta megkívánja a felújítást. A polgármester szerint a tehetséges és jó képességű diákok megérdemlik a 21. századi körülményeket. A felújítás során kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épület homlokzatát és tetőszerkezetét, továbbá 80 darab napelemet is felszerelnek az épület tetejére. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, a tervek szerint szeptember 30-ig elkészülnek.

/T.D.