Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Megújul a Kapus-híd

Megújul a Kapus-híd
Gyulán található hazánk régi hídjai között a legnagyobb nyílásmérettel rendelkező kőhíd, a Kapus-híd, melynek burkolata most felújításra kerül.
Mintegy tíz évvel ezelőtt Gyula belvárosának idegenforgalmi rehabilitációja uniós forrásból valósulhatott meg, melynek részeként eredeti formájára állították helyre a Kapus-hidat. Azonban a felújítás után pár évvel a hídba épített kockakövek kimozdultak és szétmállottak, így balesetveszélyessé vált. Gyula képviselő-testülete határozott arról, hogy biztosítják a burkolat felújításához szükséges forrást, valamint pályázatot adtak be a híd rekonstrukciójára.


Megújul a Kapus-híd burkolata
Több mint 20 millió forintból újul meg a Kapus-híd burkolata


A beruházás során összesen 650 négyzetméternyi felületet újítanak fel, az új kockakövek között pedig színezett cement alapú fugázást valósítank meg. A november végéig elkészülő fejlesztés több mint 20 millió forintból valósul meg, a munkálatok ideje alatt végig biztosítják a híd átjárhatóságát. A több mint kétszáz éves híd  a mai Élővíz-csatornán ível át, s a régi piacteret , a mostani Kossuth teret és a Városház utcát köti össze.


/T.D.