Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Tanácskoztak a gyulai diákok

Tanácskoztak a gyulai diákok
Március 9-én diákkonferenciát tartottak az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület által szervezett eseményen a diákok megismerhették egy velük kapcsolatos felmérés eredményeit, illetve az őket érintő aktuálitásokat.
Tíz éve szervezték meg az első ifjúsági konferenciát, most néhány év kihagyás után a felmérésnek köszönhetően szervezték meg újra. A felmérés eredményeinek ismertetése után öt szekcióban, két órán keresztül feldolgozták és megbeszélték a legfontosabb témaköröket. Többek között a problémamegoldás, a diákok visszacsábítása a városba, illetve a politikai pálya vonzóvá tételéről esett szó.


Diákkonferenciát tartottak a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban
Diákkonferenciát tartottak az Erkel Ferenc Művelődési Központban


Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Gyula a megye egyik oktatási központja, így az oktatás színvonala mellett az is fontos, hogy hogyan érzik magukat a diákok, mennyire találják meg azokat a lehetőségeket, amikkel a városhoz tudnak kötődni. Az eseményen részt vett Széles Csongor, az Emmi Ifjúságügyi Főosztályának osztályvezetője is, hangsúlyozta, hogy nagy jelentősége van annak, amikor meghallgathatják a diákok véleményét a velük kapcsolatos döntéshozatal előtt.

/T.D.