Hírek - Dr. Görgényi Ernő

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. székház felújítása befejeződött

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. székház felújítása befejeződött
2019. március 21.-én adták át a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. székházát. Az ünnepségen Görgényi Ernő polgármester, Daróczi László ügyvezető igazgató és Kovács József országgyűlési képviselő tartott egy kis beszédet.
A székházat 1970-ben építették, azóta  mindig csak a legfontosabb felújításokat végezték el az épületen.  Daróczi László köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért segítettek a pályázatok lebonyolításában.  A felújítás költsége nagyjából 193 millió forint volt. A székházat akadály mentesítették, a fűtést korszerűsítették, az épületet hőszigetelték és lefestették. Az épületem napelemeket is elhelyeztek valamint kondenzációs kazánt és hőszivattyút is felszereltek.
 
Görgény Ernő hangsúlyozta, hogy ez már nem az első, TOP-os pályázatból finanszírozott beruházás, amit sikeresen végig vittek és át is adtak Gyulán.  Bár 2016-2017-ben próbálták megfosztani a várost a forrásoktól, de végül nem sikerült. Ahhoz, hogy egy településen sikeres fejlesztéseket hajtsanak végre, ahhoz hosszú távon kell gondolkodni. Egy erős háttérre van szükség, ahol megfelelő tudással rendelkeznek a tervezéstől a megvalósításig. A város gazdasági programjának két fontos stratégiai célkitűzése van, a gazdaság fejlesztése és az önkormányzati kiadások csökkentése. A polgármester szerint az energetikai korszerűsítések lassan végig mennek a város összes épületén, hiszen folyamatosan fejlesztik a kulturális intézményeket, a közintézményeket és sportcsarnokot is.
 
A székház előterében felavatták az Emléktáblát.
forrás: facebook - A székház előterében felavatták az Emléktáblát.


A székház korszerűsítésével több millió forintot takaríthat meg az önkormányzat,amit másra fel lehet majd használni, mint például  a szennyvíz és ivóvíz rendszer fejlesztésére. Fontosnak tartják, hogy a beruházások munkálataira gyulai vállalkozókat bízzanak meg.
 
Kovács József országgyűlési képviselő szerint, így visszaemlékezve az épület nem sokat változott mióta elkészült.  Elismerését fejezte ki a város képviselő testületének, amiért folyamatosan rendben tartja az épületeket és szépíti a várost. Gyula városa mindig a fejlesztésekre összpontosított, hogy lépést tudjanak tartani a környező városokkal.
 
Az ünnepség végén átadták az okleveleket a beruházásban résztvevőknek és a székház előterében felavatták az Emléktáblát.