Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Aláírták a Gyulai Várfürdő új beruházásainak tervezői szerződését

Aláírták a Gyulai Várfürdő új beruházásainak tervezői szerződését
A Gyulai Várfürdő 2,9 milliárd forint hazai támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében.
A fejlesztéseket évek óta előkészítették. Az egyik fő stratégiai cél továbbra is, hogy erősítsék Gyula, mint kiemelt turisztikai terület 4 évszakos jellegét. Szeretnék elérni, hogy ősszel, télen és tavasszal is vonzó utazási célpont legyen a turisták számára.


gorgenyi_erno_a_gyulai_varfurdo_fejlesztesi_terv_alairasakor
Dr.Görgényi Ernő a Gyulai Várfürdő tervezői szerződésének aláírásakor


A 3,2 milliárd forint összértékű projekt 3 részelemből áll:
  •  Kültéri gyermek vízi paradicsom építése
  •  Lovarda és Kupolás Wellness közötti épületrész bontása és helyette új, fedett termálfürdő építése, kiúszó-beúszó rendszerű termálvizes medencék kialakítása
  •  A főépület átalakítása (a visszakapott reumatológiai épülettel együtt), a szolgáltatási színvonal emelése, kapacitásbővítés
Az aláírt szerződés az utolsó két részprojekt tervezésére vonatkozik.

Korábban elkezdődött a gyermekparadicsom eltervezése. A kiviteli tervek előreláthatólag július 8-ig elkészülnek, majd ősszel, a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően megkezdődhet a kivitelezés.

A két részprojektet érintő tervpályázatra 4 építésziroda jelentkezett. A legkedvezőbb ajánlatot a szentendrei XYZ DesignLabor Bt. adta. Ez a cég tervezte a Gyulai Várfürdő családi élményfürdőjét, az AquaPalotát is.

A szerződés aláírását követő 10 hónap a tervezési idő, ami után elkezdődhet a közbeszerzési eljárás.

A kivitelezés várhatóan 2023 ősszel kezdődik.

BG
Forrás és képek: Dr. Görgényi Ernő Facebook oldala