Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Februárban indul újra a gyulai hústermelés

Februárban indul újra a gyulai hústermelés
Görgényi Ernő (Fidesz) gyulai polgármester az MTI-nek elmondta: a termelés a Gyulai Húskombináttól bérelt eszközökkel február negyedikén indul a Gyulahús Kft. keretein belül.
A Gyulahús Kft. 114 millió forint tagi kölcsönt kapott a tulajdonos önkormányzattól a kolbászgyártás beindításához, a forrásjuttatásról az önkormányzat képviselőtestülete zárt ülésen hozott döntést.

"Készül a Gyulahús Kft. éves üzleti terve, a végleges változat várhatóan február végén kerül a testület elé, elfogadását követően a tulajdonos önkormányzat tőkeemelést hajt végre, a termelés folyamatos bővülése érdekében" - mondta  Görgényi Ernő polgármester.

Dr. Görgényi Ernő (Fidesz)

Dr. Görgényi Ernő (Fidesz) gyulai polgármester beszélt a gyulai hústermelés újraindításárólNemrég egyébként az önkormányzat önálló társaságot alapított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar újjászervezésére. A társaság tulajdonosa száz százalékban az önkormányzat, a jegyzett tőke kétmillió forint.  Gyula pedig 1,8 milliárd forintot kapott a kormánytól munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.


MTI/MCOnet