Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Görgényi Ernő a Gyulahús Kft.nevében írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a Complete-Food-dal

Görgényi Ernő a Gyulahús Kft.nevében írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a Complete-Food-dal

A Mintamenzához köthető együttműködési szándéknyilatkozatot a Gyulahús Kft. részéről Görgényi Ernő (Fidesz) Gyula polgármestere és Daka Zsolt ügyvezető, a Complete-Food képviseletében pedig Prohászka Béla ügyvezető írta alá márciusban.


A közétkeztetést megreformálni kívánó Mintamenza Program Békés megyéből indult, Prohászka Béla pedig a kezdetetktől asszisztált a kezdeményezés országossá terjesztéséhez, melyre tavaly sor kerülhetett.  A Complete-Food Kft. pedig 2012. november óta az ÁNTSZ Országos Tiszti Főorvosi Hivatala felkérése és felhatalmazása alapján, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége szakemberei ajánlásával országosan nyújt segítséget az egészséges gyermekétkeztetés megszervezéséhez és működtetéséhez.


Prohászka Béla mesterszakács,

Prohászka Béla mesterszakács, a Complete-Food Kft.  ügyvezetőjeA legjobb céggel kötött tehát megállapodást a Gyulahús Kft. ahhoz, hogy erősítse a minőségi gyulai termékek ismertségét a fogyasztók körében, hiszen a Mintamenta segítségével új lehetőségek nyílnak meg ezen hústermékek előtt. Prohászka Béla szerint néhány hónapon belül elkészülhetnek a gyermekétkeztetésre alkalmas, csökkentett só- és zsírtartalmú húsipari termékek, a nagyüzemi gyártás pedig szeptemberben kezdődhet, így a gyerekek akár már a következő iskolai évtől megismerkedhetnek a megújult gyulai hústermékekkel.


Gyulahús Kft.

 

Az önkormányzat önálló társaságot alapított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar újjászervezésére

 


Gyulán egyébként nemrég indult újra a hústermelés, miután a Gyulai Húskombinátot nem sikerült megmenteni, és az önkormányzat önálló társaságot alapított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar újjászervezésére.  A város 1,8 milliárd forintot kapott a kormánytól munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.

MTI/MCOnet