Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Görgényi Ernő és dr.Kovács József is beszédet mondott Szent István király ünnepén

Görgényi Ernő és dr.Kovács József is beszédet mondott Szent István király ünnepén

Ünnepi programokkal várták államalapító Szent István királyunk ünnepén a kicsiket és a nagyokat a várkertbe Gyulán - adta hírül a Gyulai Hírlap.

dr. Kovács JózsefA Himnusz felcsendülése utána várkertben dr. Kovács József országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait.

– Ez a parányi ország volt sokkal nagyobb is. A történelem igazságtalan viharai szétszabdalták, de valójában lélekben a nagy világ magyarságát nem sikerült egymástól elidegeníteni, mert együtt alkotjuk Szent István felajánlása alapján Nagyboldogasszony, itt Gyulán és környékén Nádi Boldogasszony Nagyasszonyunk földi és égi magyar nemzetét.  – mondta köszöntőjében dr. Kovács József.

Dr. Görgényi ErnőAugusztus 20-án kettős keresztet avattak és szenteltek államalapításunk ünnepének alkalmából a Nagyváradi úton. Városunk új büszkeségét Balogh Lajos önkormányzati képviselő kezdeményezésére helyezte ki Gyula Város Önkormányzata.

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében hangsúlyozta, a kettős kereszt immár Gyula város közterületén is jelen van, minden erre járót emlékeztetve arra, hogy az ezer éve keresztény Magyarország egyik gyönyörű városában jár.Forrás: Gyulai Hírlap