Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Megkezdődött a szanazugi kerékpárút újabb szakaszainak újjáépítése

Megkezdődött a szanazugi kerékpárút újabb szakaszainak újjáépítése

Tavaly a szanazugi kerékpárút leghosszabb szakaszát önerőből újították fel, melynek következő szakaszainak újjáépítését most folytatják.

A kerékpárút újabb szakaszainak felújításához pályázatot nyújtottak be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívására, melynek megvalósítására 257,5 millió forintot nyertek el.

gorgenyi_erno_szanazugi_kerekparut_epitese
Egyeztetések
 
A most felújításra kerülő 4154 méter hosszú kerékpárút belterületre eső része 757 méter, külterületre pedig 3397 méter esik.

A jelenlegi útnál szélesebb lesz a felújított út, belterületen 1,8 méter, külterületen 2 méter, ezen a szakaszon pedig 2,75 m elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki.
A meglévő belterületi kerékpárutat széltében és hosszában homokos kavicságyazatig bontják. A kerékpárút szélét a helyszínrajznak és mintakeresztszelvénynek megfelelően 25/100/5 kerti szegéllyel vagy padkafolyókával határolják.

A meglévő külterületi kerékpárút pályaszerkezetét hideg remixeljárással, szükség szerint anyag pótlásával és cement hozzáadásával homogén alappá remixelik. Erre pedig 2 réteg aszfaltot húznak. Ahol a tervezett kerékpárút bejárót keresztez, megerősített szerkezettel újjáépítik.

A felújítás teljes összköltsége bruttó 270.471.900 Ft, melyhez a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják.

A közbeszerzési eljárást ezúttal egy is egy gyulai cég, az Aszfalt-Közmű Kft nyerte el. Büszkék rá, hogy a gyulai építő vállalkozás több évtizedes múltjával a térség egyik legversenyképesebb társasága.

A munkálatokat a tervek szerint nyár végén fejezik be.

BG
Forrás és képek: Görgényi Ernő polgármester Facebook oldala