Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Modernizálják a gyulai gyermekkönyvtárat

Modernizálják a gyulai gyermekkönyvtárat

A gyulai Mogyoróssy János Városi könyvtár gyermekkönyvtárának korszerűsítése kezdődik 2021 januárban.

A könyvtár gyermekkönyvtárában közösségi teret alakítanak ki, melyre 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkárának egyedi döntése alapján.

dr_gorgenyi_erno
Dr. Görgényi Ernő a gyermekkönyvtár fejlesztésének bejelentésén
 
A Mogyoróssy János Városi könyvtár az egykori városháza épületében található, itt 150 négyzetméteres területen várják a gyerekeket.

A rendszerváltást megelőzően a könyvtárba egyedi bútorokat helyeztek el, de a gyermekkönyvtárba a régi könyvtár bútorai kerültek, emiatt elhatározták, hogy amint lehet korszerűsítik a berendezést.

Az épület energetikai korszerűsítését még 2019-ben elvégezték, melynek során LED-es technológiára alakították át a világítást. Tervben volt még egy EFOP projekt is, de forráshiány miatt nem valósultak meg a korábbi elképzelések.

Az építési munkák során kicserélik a padlószőnyegeket, kiegyenlítik az aljzatot, javítják, gipszkartonozzák és újrafestik a falakat, valamint egyedi gyártású bútorzatot csináltatnak a gyulai vár motívumaival. Mindemellett technikai eszközöket is vásárolnak.

A munkálatok ütemezése: 2022. január padlószőnyegcsere és festés, márciusban pedig a bútorzat újítása.

BG
Forrás és képek: Dr.Görgényi Ernő közösségi oldala