Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Nemzetközivé válik a Food Analytica

Nemzetközivé válik a Food Analytica
A gyulai székhelyű Food Analytica Kft. csatlakozott a luxemburgi székhelyű Eurofins csoporthoz. A jogi felvásárlás nem beolasztást jelent, a cégnek megmarad a helyi vezetése, azzal közösen dolgozzák ki a jövőbeni növekedési terveket.

Az Eurofins három éve az osztrák cég fióktelepén keresztül kezdte el magyarországi tevékenyégét, 2016-ban alapították a magyar céget Eurofins Élelmiszer Analízis Magyarország Kft. néven, azzal a céllal, hogy növeljék piaci jelenlétüket a térségben. Gondolkoztak egy laboratórium építésében is, ám rátaláltak a négy saját laboregységgel rendelkező Food Analytica Kft-re, ezért elvetették a beruházási tervet. Ábrahám Csaba, a Food Analytica Kft. ügyvezetője elmondta, az idei fő feladat az informatikai rendszerek összekapcsolása lesz, valamint a cég bekapcsolása a "nemzetközi vérkeringésbe".


 A gyulai székhelyű Food Analytica Kft. csatlakozott a luxemburgi székhelyű Eurofins csoporthoz

Véleménye szerint a vállalat mostanra elérte az önerőből megvalósítható fejlődési határát, ezért tartja jó lehetőségnek a csatlakozást az Eurofins-hez. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a Food Analytica Kft. a város egyik legnagyobb adófizetője, közel 90 embernek ad munkát, 2013 októberében felépítettek egy új, 1100 négyzetméteres labort a város egyik ipartelepén. 

MTI/T.D.