Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Pályázati lehetőségként három ovi újulhat meg a közeljövőben Gyulán

Pályázati lehetőségként három ovi újulhat meg a közeljövőben Gyulán
Görgényi Ernő polgármester, Torma Béla önkormányzati képviselő és Kónya István alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, amiben többek között a törökzugi óvoda felújításáról esett szó.
Görgényi Ernő szerint fontos, hogy a gyermekes családok számára korszerű intézmények legyenek a városban, ahova szívesen beíratják a gyermeküket, hogy felújított bölcsődék, óvodák és iskolák várják a fiatalokat. A törökzugi óvoda felújítása régóta tervben volt. Szerencsére a sikeres pályázat segítségével el is tudták kezdeni a módosításokat az épületen. Korszerűsítik a fűtésrendszert, a nyílászárókat kicserélik és a csoportszobák is megújulnak. Az óvoda felújításának költsége közel 125 millió forintba fog kerülni, de mivel a TOP-os pályázat mellé még némi önerőt is bele tudott rakni az önkormányzat így az összegyűlt 308 millió forintból még 2 óvodába is be tudnak ruházni. Kiemelte, hogy a kivitelező most is egy gyulai cég lesz az Innoconsys kft. , akik már meg is kezdték a tervek szerinti munkálatokat.
 
 A csoportszobák is megújulnak.

kép forrása:gyulaihirlap.hu - A csoportszobák is megújulnak.

Torma Béla önkormányzati képviselő számára Gyula épületei mindig fontosak voltak. Az elnyert hatalmas pályázati összeg előtt a rendelkezésre álló keretből tartották karban az épületeket az intézményvezetőkkel. A lakótelepen egyre több fiatal család van, így az óvoda lett most az egyik legfontosabb épület.
 
A kivitelező most is egy gyulai cég lesz az Innoconsys kft.
kép forrása:gyulaihirlap.hu - A kivitelező most is egy gyulai cég lesz az Innoconsys kft.


Kónya István elmondta, hogy a megyegyűlésben komoly harcokat kellett vívni, hogy a pénzeket a megfelelő helyre tudják beruházni. A felújítási munkálatokról még elmondta, hogy felújítják az elektromos hálózatot, a vizesblokkot és átalakítják a tornatermet is valamint az épület körüli kerítést, de a homlokzat és az udvar rész nem fér bele a mostani költségekbe azt majd később fogják elkezdeni.
 
Zárásként megköszönte az óvodába járó gyermekek szüleinek a részvétet, akik segítettek kiüríteni az épületet, hogy a munkálatok idejében elkezdődhessenek.