Hírek - Dr. Görgényi Ernő

Zöld gyűrűt alakítanak ki Gyula körül

Zöld gyűrűt alakítanak ki Gyula körül

Folytatják az erdőtelepítési programot a város déli külterületi részein.

Ősszel a Kálvária mögötti 9,84 hektáros területén kezdték el a tölgyerdő telepítési munkálatait, elegyfajokkal gazdagítva. Az első kivitelt követően 12 évig tart az erdő ápolási időszaka, melynek műszaki befejezettségét az erdészeti hatóság fogja igazolni.
 
dr_gorgenyi_erno_erdotelepitesi_munkalatokat_egyeztet
Dr.Görgényi Ernő az erdőtelepítési munkálatok során

Az erdősítés érdekében támogatási kérelmet nyújtottak be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz. A kérelem alapján Gyula Város Önkormányzata 145.794 € (~50,3 millió Ft) támogatásban részesült, melyet részletekben, évente fizetnek ki.

A most elkezdett munkálatokat ebből a pályázati forrásból finanszírozzák.

Az ősz folyamán egy másik helyszínen is erdőtelepítési munkálatokba kezdenek. A Déli Ipari Park fejlesztése során a termelésből kivont erdőterület pótlásaként csereerdőt telepítenek. Az Airbus-beruházás célterületén 2,36 ha erdőt kellett kitermelni, ami helyett a régi szennyvíztelep helyén másfélszer akkora területű, 3,53 hektáros tölgyerdőt telepítenek. Ennek a területnek az erdősítését önerőből finanszírozzák. Mindkét területen a munkálatokat Puskás Lajos okleveles erdőmérnök irányítja.

Folytatják az erdőtelepítési programot, 2021 június 30-ig beadnak egy pályázatot egy újabb 2,77 hektáros terület erdősítésére.
 
BG
Forrás és fotók: Dr.Görgényi Ernő Facebook oldala